Examens

Zelfstandiger en beter voorbereid de weg op

Wat verandert er?

Zelfstandig route rijden

Zonder aanwijzingen van de examinator rijdt je een deel van je examen, een eigen route bijvoorbeeld naar een bij jou bekend punt b.v. sporthal, kerk, familie of iets dergelijks of je rijd met behulp van een navigatie systeem.

Zelfstandig bijzondere manoeuvres uitvoeren

Tijdens je examen voer je twee bijzondere manoeuvres uit. Zo kan de examinator je vragen om in een straat een veilige mogelijkheid te zoeken om te keren, of zo dicht mogelijk bij een supermarkt, kerk of iets dergelijks te parkeren. Jij bepaalt dan waar en wanneer je dat doet, steeds houd je dus rekening met veiligheid en doorstroming.

Dat je hiervoor je voertuig goed moet beheersen spreekt voor zich.

Gevaarherkenning door verkeerssituatie te bespreken

Als er tijdens de examenrit een bepaalde verkeerssituatie gaat voordoen, kan de examinator je vragen de auto daarna even aan de kant te zetten. Je kunt dan enkele vragen krijgen om na te gaan hoe je de verkeerssituatie hebt aangepakt.

Het betekent dus niet dat je een fout gemaakt hebt.

Zelfreflectie

Thuis of tijdens de rijlessen vul je een vragenlijst in. De lijst geef je aan het begin gesloten aan de examinator. Deze bekijkt jou antwoorden pas na de uitslag, (dus wat je ook invult dit heeft geen invloed op de uitslag). Na het examen bespreekt de examinator met jou de antwoorden. Daardoor weet je waar jij na je examen of toets risico’s loopt en waar je nog aan moet werken.

Milieubewust rijgedrag

Voor een beter milieu en voor je eigen portemonnee is het belangrijk dat je milieubewust rijdt dus ver genoeg vooruit kijken en denken en dan nog handelen, en op het juiste moment schakelen. tussen 2000 en 2500 toeren!

Ook in de theorie wordt hier aandacht aan besteed.


CONTACT Verkeersschool Wierbos

Verkeersschool Wierbos
Primulalaan 2a
6851 TD Huissen

E info@verkeersschoolwierbos.com
T 026-3256443
M 06-51157211
Beltegoed op? Laat ons je terugbellen!

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00

Lestijden:
Onze lestijden zijn op werkdagen
vanaf 07:00 tot 22:00 en op
zaterdag van 07:00 tot 18:00 uur
of neem contact op voor een afspraak.

THEORIE CURSUS

Theorie cursus:

Vraag naar de mogelijkheden. Bij ons kunt u auto -motor en brommer theorielessen volgen. Het examen kunt u dan zelf plannen via het CBR. Wilt u nog verkeersborden oefenen kijk dan op: verkeersborden.nu
U kunt telefonisch vragen naar de mogelijkehden.
T 026-3256443 | M 06-51157211
of gewoon via E info@verkeersschoolwierbos.com

LIKE ONS op Facebook

Facebook Pagelike Widget